COMUNICATO STAMPA POLIZIA OLANDESE – VOORTVLUCHTIGE ITALIAAN IN AMSTERDAM AANGEHOUDEN

EDIFICI CC E POLIZIA OLANDESEEen speciaal rechercheteam heeft op het Waterlooplein in Amsterdam op 7 september 2017 een voortvluchtige Italiaan aangehouden. De Italiaanse autoriteiten zochten de 33-jarige verdachte in verband met het lidmaatschap van de ‘ndrangheta, een criminele organisatie, en ook onder andere de handel in verdovende middelen.

Zij hebben een Europees Aanhoudingsbevel uitgebracht. De voortvluchtige is voorgeleid voor een officier van justitie van het parket Amsterdam. In afwachting van de beslissing van de rechtbank Amsterdam over de overlevering naar Italië, verblijft hij in een huis van bewaring.

De Amsterdamse recherche kreeg via informatiekanalen door dat de Italiaanse man zich mogelijk in Amsterdam zou ophouden. Hij zou vanuit Italië via de Canarische eilanden, Brussel en Rotterdam in Amsterdam ondergedoken zijn. Een rechercheteam van de Dienst Regionale Recherche kreeg het onderzoek toebedeeld. Ze kregen al vrij snel zicht op een woning in de Valkenburgerstraat en namen deze onder observatie.

Vanuit Italië waren twee rechercheurs van de Carabinieri overgevlogen om meer informatie aan te leveren en getuige te zijn van een eventuele arrestatie.

Samen met politiemensen in burger, van het politie basisteam Zuid Buitenveldert, werd toen de voortvluchtige de woning verliet besloten hem zo spoedig mogelijk aan te houden. De man werd aan alle kanten ingesloten en op het Waterlooplein aangehouden. De overrompeling ging zo snel dat de arrestatie zonder problemen verliep.

Latitante italiano arrestato ad Amsterdam

Lo scorso 7 settembre 2017 una squadra investigativa speciale ha arrestato un latitante italiano ad Amsterdam in Waterlooplein. Il 33enne era ricercato dalle Autorità italiane, che avevano  emesso un Mandato d’Arresto Europeo a suo carico, a causa della sua appartenenza alla ‘ndrangheta, oltre che per traffico di stupefacenti.

Il latitante è stato condotto davanti al Procuratore di Amsterdam.
In attesa della decisione del Tribunale di Amsterdam sulla sua estradizione in Italia, rimane in detenuto in carcere.

Da fonti di Polizia la squadra investigativa di Amsterdam aveva appreso che l’Italiano probabilmente si trovava ad Amsterdam. L’indagine era stata affidata ad un team del Servizio Investigativo Regionale (Dienst Regionale Recherche), che ben presto aveva adocchiato un’abitazione sulla Valkenburgerstraat e l’aveva posta sotto osservazione.

Dall’Italia sono giunti anche due investigatori dei Carabinieri per fornire ulteriori informazioni e per essere testimoni dell’eventuale arresto.

Insieme agli agenti di Polizia olandesi in borghese del team Zuid Buitenveldert, si è deciso si procedere all’arresto il più presto posssibile, quando il latitante ha lasciato l’abitazione.
Il ricercato è stato bloccato da ogni parte e arrestato sulla piazza Waterlooplein.

L’azione di sorpresa è stata così veloce che l’arresto si è svolto senza problemi.

Lascia un commento

Top